Παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και προθέσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με τη χορήγηση της απαραίτητης ρευστότητας, ώστε να επιβιώσουν αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη εποχή, μέχρι και σήμερα 7 Ιουλίου οι επιχειρήσεις, αν και έχουν στείλει πλήρη φάκελο με τα οικονομικά τους στοιχεία, δεν έχουν ούτε έγκριση αλλά ούτε χορήγηση δανείου ΤΕΠΙΧ ΙΙ και 80/20 από τις τράπεζες.

Το Tornos News δέχεται συνεχώς μηνύματα και τηλεφωνήματα γι αυτήν την κατάσταση με το ίδιο περιεχόμενο:

“Υγιείς επιχειρήσεις, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία του φακέλου, που υπέβαλαν, βρίσκονται πλέον σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, ελλείψει ρευστότητας, με  τραγικές συνέπειες την ίδια την  επιβίωση και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τα μέτρα για ….αναστολή -επιστρεπτέα προκαταβολή-  επιδότηση τόκων -έκπτωση εισφορών-περισσότερες δόσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον Πρωθυπουργό είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Πρέπει μέσα στον μήνα αυτό να δοθούν χορηγήσεις, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές συνέπειες. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές”, τονίζεται χαρακτηριστικά στα μηνύματα, που λάβαμε.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει άμεσα να παρέμβει και να δώσει λύση σε αυτό το μείζον ζήτημα για την επιβίωση των υγιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

πηγή: tornosnews.gr

The post SOS από τις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Δεν ξέρουμε εάν και πότε θα λάβουμε χορήγηση ρευστότητας! appeared first on Times News.

Πηγή: ertnews