Ανακοίνωση του Τομέα Μικρομεσαίων του Κινήματος Αλλαγής

Προφανώς η κυβέρνηση περίμενε τον ευρωπαϊκό μποναμά για να προχωρήσει στην πενιχρή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση! Όμως αυτή δεν φτάνει ούτε για να ισοσκελίσει τις ζημιές από τα ευαλλοίωτα τρόφιμα που είχαν ως αποθέματα οι επιχειρήσεις!

Εν τω μεταξύ κράτος και τραπεζικό σύστημα συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα για την υποστήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων:

  • δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους εταίρους ΟΕ / ΕΕ και τους διαχειριστές ΙΚΕ: ενώ θεωρούνται προσωπικά υπόλογοι για τα χρέη της εταιρίας τους, δεν περιβάλλονται από καμιά προστασία ή επιδότηση!
  • δεν προβλέπεται κατάργηση της επαχθούς προκαταβολής και μείωση των φορολογικών συντελεστών
  • χαμηλότατη τελική εξυπηρέτηση από τα προγράμματα για δάνεια και αβελτηρία των τραπεζών

Και επειδή τα ιδεοληπτικά χούγια σχετικά με την απορρύθμιση του λιανεμπορίου δεν ξεχνιούνται, ο κος Γεωργιάδης γνωρίζοντας ότι η προχειρογραμμένη ΚΥΑ του για τη λειτουργία επιλεγμένου εμπορικού κέντρου τις Κυριακές θα ακυρώνονταν από το ΣτΕ, βρήκε την ευκαιρία να τη «νομιμοποιήσει» σε άσχετη ΠΝΠ και χωρίς καμιά πραγματική αιτιολόγηση!

The post Κίνημα Αλλαγής | Τομέας Μικρομεσαίων: «Η κυβέρνηση περίμενε τον ευρωπαϊκό μποναμά για να προχωρήσει στην πενιχρή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!» appeared first on Times News.