Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής για τη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Η ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ας ξυπνήσει σε όλους μας την αποφασιστικότητα να αντιταχθούμε έμπρακτα στο ρατσισμό, το μίσος, τη βία. 

Για τους δυο αστυνομικούς της Μινεάπολις, δείχνει να είναι πολύ φυσική η on-line δολοφονία με ασφυξία ενός μαύρου στο δρόμο, μπροστά σε πολίτες. Γι’ αυτούς είναι «λογικό» και «υπηρεσιακό καθήκον». 

Πρόκειται όμως για κτηνωδία, που δεν αφορά μόνον τον Τζορτζ Φλόιντ και τους δολοφόνους του. Ούτε μόνον τις ΗΠΑ. Αφορά όλους μας. 

Όπου υπάρχει ρατσισμός, βία, αυθαιρεσία της εξουσίας, όπου ο «άλλος» δεν έχει δικαιώματα, όπου το διαφορετικό χρώμα, φύλο, θρησκεία, σεξουαλικός προσανατολισμός, τιμωρούνται ακόμη και με θάνατο. 

Οι πολίτες που θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονοι και προοδευτικοί, οφείλουμε να αντιδρούμε σε κάθε τέτοια συμπεριφορά, όπου τη συναντάμε. Όπως οι νοσταλγοί της Κου Κλουξ Κλαν παίρνουν διάφορες ανά τον κόσμο μορφές, ακόμη και κοινοβουλευτικές, έτσι κι εμείς θα είμαστε παντού και θα αντιδρούμε. Δεν θα αφήσουμε το ρατσισμό, το μίσος, τη βία και την αυθαιρεσία, να σταθούν πουθενά. 

Από τα μεγάλα στη Μινεάπολη, έως και τα πολύ μικρά δίπλα μας.

The post Κίνημα Αλλαγής: Να αντιταχθούμε στο ρατσισμό, το μίσος, τη βία και την αυθαιρεσία appeared first on Times News.