Την άποψη πως μόνο η σοσιαλδημοκρατία διαθέτει απαντήσεις για την κρίση διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μεγάλες δυσκολίες λόγω της κατάρρευσης των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων, ενώ άσκησε κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδεται σε κοκορομαχίες με τη ΝΔ.

Οι δύο πόλοι

«Οι δύο πόλοι είναι η σοσιαλδημοκρατία, ο προοδευτικός πόλος που εκφράζουμε εμείς με τη συνολική μας στάση σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είναι ολοφάνερο πια πως μόνο από τη σοσιαλδημοκρατία μπορούν να έρθουν απαντήσεις μέσα από ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κράτος. Η αγορά δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της πανδημίας» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Βλέπετε ότι επιχειρήσεις – κολοσσοί χρειάζονται σήμερα τη στήριξη του κράτους. Από την άλλη μεριά είναι η κυβέρνηση, οι συντηρητικές απόψεις, οι νεοφιλελεύθερες απόψεις, οι οποίες καταρρέουν αυτή τη στιγμή και αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε τον κίνδυνο το μάρμαρο να το πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και οι εργαζόμενοι.

Κοκορομαχίες – δεν έχουν σχέδιο

«Εμείς καταθέτουμε ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα, αυτό που εμείς λέμε ενδιάμεσο πρόγραμμα για το 2020. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούνται ξανά σε κοκορομαχίες», επεσήμανε η κα Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, δύο πολιτικές για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι καθυστερεί και παλινωδεί καθώς δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

«Είναι η ώρα της κυβέρνησης να πάρει αποφάσεις. Να παρουσιάσει και να εφαρμόσει ένα επεξεργασμένο σχέδιο για την στήριξη της οικονομίας, για να μην εκτοξευτεί η ύφεση και η ανεργία», είπε η Φώφη Γεννηματά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όχι σε πρόωρες εκλογές

Ωστόσο πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί αλλά πολιτικοί αντίπαλοι και έστρεψε τα πυρά της κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απουσία Τσίπρα από την επίσημη τελετή στη μνήμη των θυμάτων της Marfin.

Παράλληλα η κα Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα σενάρια των εκλογών και «να στρωθεί στη δουλειά». Ωστόσο δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν φοβάται τις εκλογές.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα γίνουν εκλογές με τους πολίτες να φορούν γάντια και μάσκες. Οι ευπαθείς ομάδες θα εξαιρεθούν από την διαδικασία και θα μείνουν σπίτι; Αντί λοιπόν στο Μαξίμου να ασχολούνται με διαρροές για εκλογές, να στρωθούν επιτέλους στη δουλειά για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση, αυτή είναι η ευθύνη της κυβέρνησης», παρατήρησε και επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι αμήχανοι αναζητούν καταφύγιο στην άγονη αντιπαράθεση και την ακραία πόλωση.

«Εμείς στην πράξη αποδεικνύουμε καθημερινά το ποτέ ξανά πόλωση και διχασμός», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Απραξία

Σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας και συγκεκριμένα του τουρισμού, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για απραξία για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και μάλιστα να δηλώνει ικανοποιημένη.

«Πως θα ανοίξουν οι μετακινήσεις από χώρα σε χώρα, παραπέμπονται σε διμερείς διακρατικές συμφωνίες; Πώς χωρίς ενιαία ευρωπαϊκή οδηγία θα αντιμετωπισθεί η τάση που φαίνεται να επικρατεί στις βόρειες χώρες να κρατήσουν για εσωτερικό τουρισμό τους πολίτες τους;» αναρωτήθηκε.

Επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον κλάδο στις οποίες περιλαμβάνονται: «Ο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή πρέπει να μειωθεί στο 6%. Πρέπει να υπάρξει μηδενική προκαταβολή φόρου και επιδότηση εργασίας στο 40% για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Να υπάρξει ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Να μπουν στο ταμείο ανεργίας οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξουν. Να δοθεί το επίδομα ανεργίας από το φθινόπωρο σε αυτούς που θα δουλέψουν, χωρίς περιορισμό ενσήμων, γιατί είναι προφανές ότι δεν θα τα συγκεντρώσουν».

Αλαζονεία και αυταρχισμός

Για το επίμαχο νομοσχέδιο της Παιδείας και το ζήτημα αντιπαράθεσης για την μετάδοση των μαθημάτων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε, ότι «είναι άλλο πράγμα το ψηφιακό σχολείο και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλο οι αυθαιρεσίες και η προχειρότητα. Μπορούμε και οφείλουμε να βρούμε τον πιο πρόσφορο τρόπο πώς πρέπει να γίνει αυτό, χωρίς αλαζονεία και αυταρχισμό».

The post Γεννηματά: Μόνο από τη σοσιαλδημοκρατία μπορούν να έρθουν απαντήσεις appeared first on Times News.