Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

IRIS Η εφαρμογή που επιτρέπει στους κωφούς να συνομιλούν video

Η τεχνολογία στην υπηρεσία όσων έχουν προβλήματα ακοής. Με μια απλή εφαρμογή στο smartphone ή το tablet μπορούν πλέον οι κωφοί να επικοινωνούν και να συνομιλούν μέσω βιντεοκλήσης, αποκτώντας

πρόσβαση στην υπηρεσία της εξ αποστάσεως διερμηνείας.


Με αυτόν τον τρόπο κάθε κωφός ή βαρήκοος συμπολίτης μας θα μπορεί πλέον να συνομιλεί με όποιον επιθυμεί, να συναλλάσσεται με διάφορες υπηρεσίες τηλεφωνικά ή ακόμη και να κάνει μια κράτηση σε ένα εστιατόριο.

Τα βήματα είναι απλά. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να διαθέτει ένα smartphone ή ένα tablet στο οποίο θα μπορεί να «κατεβάσει» την εφαρμογή, και τότε, βάζοντας τα προσωπικά του στοιχεία θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία της εξ αποστάσεως διερμηνεία του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών.

Ο ρόλος του διερμηνέα είναι να μεταφέρει ακριβώς μια συζήτηση μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ενώ είναι διαθέσιμος οποτεδήποτε ένα κωφός ή βαρήκοος τον χρειαστεί για να επικοινωνήσει.

Κωφοί και βαρήκοοι μέσα από τις νέες τεχνολογίες αποκτούν ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά και ενισχύουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής του.

Ρεπορτάζ: Ρ. Σαβούρδου
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: IRIS Η εφαρμογή που επιτρέπει στους κωφούς να συνομιλούν video

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...