Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

Ακυρώθηκε η «Λευκή Νύχτα στην Πάτρα

Δεν θα πραγματοποιηθεί η «Λευκή Νύχτα» στην Πάτρα, σύμφωνα με νέα απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Κατά τη

διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε πως η θεσμοθέτηση δράσεων που έχουν ως στόχο τη δημιουργία καρναβαλικού κλίματος, τόνωση της αγοράς και συμμετοχή των πολιτών σε μεγάλα γεγονότα, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των κινήσεων που οφείλουν να γίνονται από τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Η επιτυχία τέτοιων γεγονότων όμως προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των φορέων της πόλης.
Ωστόσο, παρά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συνεργασίας με εκδηλώσεις την συγκεκριμένη ημέρα από τον ΕΕΣΠ, η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε προθυμία όπως φάνηκε και στη συνάντηση που
πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό στις 4/1/2019. Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου διαπιστώθηκε ότι δημιουργείται αρνητική συγκυρία, από το άνοιγμα την επόμενη ημέρα (Κυριακή 20/1/2019) ορισμένων πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων, παρά την αντίθετη θέση του ΕΕΣΠ.

Επί της βάσης αυτής συναποφασίστηκε τα καταστήματα να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του εθνικού ωραρίου δηλαδή από τις 10.30 έως τις 20.00».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Παράλληλα, παρά την άρνηση της Δημοτικής Αρχής για οποιαδήποτε συνεργασία σε εκδηλώσεις, ο ΕΕΣΠ προετοιμάζει εκδηλώσεις τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού:

Σχεδιασμό ειδικής αφίσας και φυλλαδίων προβολής που σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αχαΐας και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θα συμβάλλουν στην προβολή της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού (τοποθέτηση αφίσας στα λεωφορεία και σε κοντινούς σταθμούς καθώς και στα διόδια της γέφυρας).
Μουσικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε πολλά σημεία της πόλης.
Διοργάνωση του 5ου Διαγωνισμού Καρναβαλικής Βιτρίνας ώστε μέσα από τον στολισμό των βιτρινών να προβληθεί το μεγάλο γεγονός της πόλης και να αποδοθούν τα αντίστοιχα βραβεία.
Μόνο για το Σάββατο 19/1/2019 τα καταστήματα θα έχουν ειδικές μειωμένες τιμές – ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ – και καλούνται οι συνάδελφοι να το επικοινωνήσουν ανάλογα στο καταναλωτικό κοινό.

Πιστεύουμε ότι η πόλη έχει ανάγκη από χαρά , δημιουργία, προβολή, εξωστρέφεια και όχι από ανέξοδες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις εσωστρέφειας και μιζέριας. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας, όσο και οι Σύλλογοι που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την τόνωση της αγοράς και για να γίνει η Πάτρα μια «ζωντανή» πόλη όπως πραγματικά της αξίζει».

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις του Δήμου Πατρέων για τη «Λευκή Νύχτα» της 19ης Ιανουαρίου

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: Ακυρώθηκε η «Λευκή Νύχτα στην Πάτρα

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...