Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

ΓΣΕΕ Υπέρ του αιτήματος Οτσαλάν για επισκεπτήριο

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει το αίτημα επίσκεψης στον κρατούμενο σε απομόνωση, Οτσαλάν, της αρμόδιας επιτροπής κατά των βασανιστηρίων του συμβουλίου της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα η

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, αναφέρει πως: «ως η ανώτατη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Ελλάδα, στηρίζει το αίτημα που έχει απευθυνθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης να επισκεφθεί τον κρατούμενο σε απομόνωση Αμπντουλάχ Οτσαλάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT), αρμόδιο διεθνές ελεγκτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων και άλλων μορφών σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας».

Tέλος, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι: «Ήδη Αποστολή της CPT, που επισκέφθηκε την Τουρκία τον Απρίλιο του 2018 για την κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και ιδρύματα, έθεσε στις Αρχές με τις οποίες συναντήθηκε συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την παρούσα κατάσταση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κρατούμενου στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ίμραλι, κυρίως σε ό,τι αφορά την πλήρη απομόνωσή του από κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.

Το εργατικό Κίνημα της Ελλάδας ενώνει τη φωνή του στο αίτημα ειδικής αποστολής της CPT στο χώρο κράτησης του Οτσαλάν με σκοπό τη διαπίστωση των συνθηκών κράτησης και μεταχείρισής του και κυρίως την υποβολή άμεσων συστάσεων προς την Τουρκία για την άρση της απομόνωσης που του έχει επιβληθεί, ώστε να μπορέσουν επιτέλους να τον επισκεφθούν η οικογένειά του και οι δικηγόροι του».

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: ΓΣΕΕ Υπέρ του αιτήματος Οτσαλάν για επισκεπτήριο

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...