Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

Εκατομμύρια «χάπια των τζιχαντιστών περιείχε το κοντέινερ που εντοπίστηκε στον Πειραιά

Εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια captagon -γνωστά ως χάπια των τζιχαντιστών-περιείχε το κοντέινερ που εντόπισαν πριν από λίγες μέρες οι

Αρχές στον Πειραιά. Τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί μέσα σε ράβδους μολύβδου. Η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, συνεργάστηκε με το Λιμενικό, το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές Αρχές, καθώς και με Τούρκους αστυνομικούς.

Το κοντέινερ περιείχε 24 παλέτες ενώ τα ναρκωτικά ήταν μέσα σε ράβδους μολύβδου. Σε κάθε ράβδο τα μέλη του κυκλώματος έκρυψαν περίπου 10.000 χάπια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συνθετικά ναρκωτικά προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής. Η μεταφορά του κοντέινερ ξεκίνησε, μέσω θαλάσσης, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από την Λατάκεια Συρίας, με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο Ικόνιο Περάματος, βρέθηκαν -κατανεμημένες σε 24 παλέτες- 544 ράβδοι μολύβδου, μέσα στις οποίες είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών. Σημειώνεται, ότι έως τώρα έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων.

Πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται με σκοπό την απόκρυψη των ναρκωτικών, αφού η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται σε συνεργασία των ελληνικών Αρχών με αντίστοιχες της Τουρκίας και της Κροατίας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: Εκατομμύρια «χάπια των τζιχαντιστών περιείχε το κοντέινερ που εντοπίστηκε στον Πειραιά

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...