Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

Μητρόπολη Χίου αντιδράσεις για τη συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας

Με αναφορά στο 3ο Κεφάλαιο του κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, όπου ο Ιησούς θεραπεύει το παράλυτο χέρι ενός ανθρώπου που σύμφωνα με την παράδοση ήταν ένας από αυτούς, που στην αυλή

του Αρχιερέα τον χτύπησε στο μάγουλο με το θεραπευμένο από το Χριστό χέρι, παρομοίασε τη στάση της Ελληνικής Πολιτείας στην Εκκλησία ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.
Προσερχόμενος χθες το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου είχε συγκαλέσει έκτακτη ιερατική σύναξη σημείωσε μετά την παραβολή «έτσι συμπεριφέρεται η Ελληνική Πολιτεία απέναντι στην Εκκλησία, χάρη στην οποία οφείλει την ταυτότητα και την ελευθερία της».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, χαρακτήρισε τον κ. Ιερώνυμο ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όχι… πάσης Ελλάδος, καλώντας τον να αποχωρήσει αν λόγω ηλικίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις .

Η ιερατική σύναξη ξεκίνησε με τον ψαλμό του Απολυτίκιου της Πεντηκοστής (Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας• φιλάνθρωπε, δόξα σοι.) και ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμη κάποιο δελτίο τύπου.

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: Μητρόπολη Χίου αντιδράσεις για τη συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...