Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

ΓΣΕΕ Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ χωρίς διακρίσεις

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει τις εισηγήσεις της στην ολομέλεια της Συνομοσπονδίας, γύρω από τον

προγραμματισμό δράσης.

Βασικά θέματα ήταν ο κατώτατος μισθός, η επαναφορά της ρύθμισης για τον καθορισμό του μέσω της ΕΓΣΣΕ (εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας), του προϋπολογισμού καθώς και του επαναϋπολογισμού των συντάξεων, όπως αναφέρει η συνομοσπονδία, καθώς και εντάσεις που έχουν σημειωθεί μεταξύ συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ σε πρόσφατες εκλογικές διεργασίες των συνδικάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Για τη ΓΣΕΕ, το αίτημα για άμεση επαναφορά από την Κυβέρνηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, χωρίς διακρίσεις, και ο εφεξής καθορισμός του μισθού και του ημερομισθίου, για όλους τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποτελεί κεντρικό αίτημα, επιτακτική ανάγκη και κρίσιμο διακύβευμα.

Η Συνομοσπονδία, το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τους συμμετέχοντες στην «Κοινωνική Συμμαχία» φορείς, θα εξετάσει τρόπους αντίδρασης απέναντι στη διττή, πλην όμως ψευδεπίγραφη και παραπλανητική για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, Κυβερνητική πολιτική».

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: ΓΣΕΕ Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ χωρίς διακρίσεις

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...