Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

The Happy Art Η πρόσβαση στην ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων video

Η κα Μαρία Καρακασίδου, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, συνιδρύτρια της ομάδας TheHappyArt μίλησε στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ 1 για την

πρωτοβουλία της οργάνωσης, που στόχο έχει να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα στην ψυχαγωγία για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας έχουν μέχρι στιγμής συνεργαστεί με τους υπεύθυνους συγκεκριμένων κινηματογραφικών αιθουσών, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε άτομα με αυτισμό και προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Με την πραγματοποίηση συγκεκριμένων προβολών, ο ήχος, η εικόνα και οι συνθήκες παρακολούθησης της ταινίας στην κινηματογραφική αίθουσα προσαρμόζονται στις ανάγκες των ανθρώπων εξασφαλίζοντας, κάθε φορά, στους ίδιους και στις οικογένειές τους ίσα δικαιώματα στην ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα των προσβάσιμων κινηματογραφικών προβολών λειτούργησε πιλοτικά το 2018, αλλά η οργάνωση σκοπεύει να επεκτείνει τις δράσεις της, τόσο στην εξυπηρέτηση ακόμα περισσότερων πληθυσμιακών ομάδων, όσο και σε σχέση με τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και σε άλλους χώρους ψυχαγωγίας, όπως τα θέατρα, οι συναυλιακές αίθουσες κλπ.

Πηγή: ΕΡΤ 1

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: The Happy Art Η πρόσβαση στην ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων video

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...