Επικοινωνήστε μαζί μας: (+30) 210 41 15 200

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Παρασκευή -σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει

η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών- για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος) Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Θάσος)

pic.twitter.com/4XvfNXY8ft

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 9, 2018

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος #πυρκαγιά (κατηγορίας 4) για αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018: @pyrosvestiki
Για περισσότερες οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές: pic.twitter.com/uOAsjLdsMV

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 9, 2018

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

www.ert.gr

Διαβάστε Περισσότερα: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή

Υπηρεσίες

Online Κράτηση!

image-online

Κάντε τώρα online κράτηση άμεσα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Κράτηση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. δείτε περισσότερα...