Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου στην Ευελπίδων θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μετά τη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του, ο Χρήστος Σπίρτζης, προσκόμιζει συμπληρωματικά στοιχεία στη δικαιοσύνη και θα υποδείξει μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε στο κινητό του τηλέφωνο από το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο που επιβεβαιώνει ότι πράγματι τα μηνύματα που έλαβε λειτούργησαν ως δόλωμα για την εγκατάσταση στο τηλέφωνό του του κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων Predator. Πρόκειται όπως ανέφερε  ο ίδιος για την τεκμηρίωση της καταγγελίας του, στοιχεία που πιστοποιούν την παρακολούθησή του.

Όπως έχει ήδη καταγγείλει ο Χρήστος Σπίρτζης η παγίδευση του κινητού του σχετίζεται με την πολιτική του δράση και τη θεσμική του ιδιότητα ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τα θέματα της ΕΥΠ.
Η καταγγελία του κ. Σπίρτζη απασχολεί και τη Βουλή καθώς τις περασμένες μέρες τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν αίτημα για άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών της Διαφάνειας, συνεδρίαση που όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τις παρακολουθήσεις, το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ. Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews