Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς κάνει αφιέρωμα στον βραβευμένο σκηνοθέτη, ποιητή και συγγραφέα Λευτέρη Ξανθόπουλο προβάλλοντας την ταινία του «Ο Δραπέτης» με την παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος θα συνομιλήσει με το κοινό για την ταινία του.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Μια ατμοσφαιρική ταινία που αποτυπώνει τη δεκαετία του ΄50. Ο Αντώνης Μπάρκας, καραγκιοζοπαίχτης, βλέπει με θλίψη την τέχνη του να χάνεται μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση του κινηματογράφου. Στην προσπάθειά του να σταματήσει τον χρόνο έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον του…

Μια συγκλονιστική, τρυφερή ταινία που μας γεμίζει νοσταλγία γι αυτά που χάνονται, αλλά και ενέργεια για την αναπότρεπτη δυναμική της ζωής.

Η ταινία κέρδισε τρία Βραβεία στο ΔΚΦ Θεσσαλονίκης το 1991 και Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του ΥΠΠΟ το 1992.

Ήταν η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών 1991 στην παράλληλη εκδήλωση Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών με τον γαλλικό τίτλο Le Montreur d’ Ombres. Ευχαριστούμε τoν Σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλο για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας του».

Σενάριο: Λευτέρης Ξανθόπουλος, Λευτέρης Καπώνης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος
Φωτογραφία: Ανδρέας Σινάνος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Στράτος Τζώρτζογλου, Γιώργος Νινιός, Βλάσσης Μπονάτσος, Δώρα Μασκλαβάνου…
Ελλάδα /1991 /102’

www.ert.gr

Πηγή: https://www.ert.gr/news/politismos/ekdiloseis